perjantai 1. elokuuta 2014

Ruoka-asiaa reissulle

Viimeinen päivä ennen lemmenjoelle lähtöä. Viikko on käytetty tehokkaasti - viimeisistä viimeisimpänä ruokapuoli on nyt hoidettu pakkaamista myöten valmiiksi.

Mukaan on lähdössä itse kuivattuja proteiininlähteitä allergikolle (kananmuna, kala, soija)
Eli melko lailla kaikki, mitä voit löytää retkimuonista on korvattava jollain. Päätin ottaa varman päälle ja kuivailla mätöt itte. Metodina toimi kiertoilmauuni jonka luukun raotin puukon kahvalla. Kuivaukseen päätyi:

- Paketti kanafileitä - kuivana 200g (kuivausaika varman päälle 12 tuntia 50 asteessa) - lähtöpaino noin 800 grammaa. Painosta haihtui siis 3/4.
- 2 kiloa jauhelihaa - kuivapaino 600 grammaa.
- 1kg naudan sisäpaistia - kuivapainona 250g

Muuta mukaan lähtevää aamu-, väli- ja iltapalaakin kuvasin. Näiden ohella rinkan syövereissä pötköttää muun muassa parsakeittoa, gulassia ja valmisretkimättönä riisiä ja tandoorinkanaa.

Lisähaasteena reissuun on lähdössä kasvissyöjä sekä laktoosiongelmainen reissaaja, joten erityisempiin ruokavalioihin saatiin hakea joukkokompromisseja. Suurin linjaveto tehtiin jaolla kahteen ruokaryhmään. Kaksi mukana kulkevaa sekasyöjää pääsevät pallottelemaan kahden keittiön välillä. Mukana kulkee kaksi 25-koon trangiaa kaasupolttimilla. Kaasua kerättiin mukaan reilusti - noin 800 nettogrammaa per keitin.
Vasemmalta oikealle: jauheliha, kana, paisti.

Mitoitus: noin 100g pussissa. Jauhelihaa kuivataan noin 6 tuntia.

12 tuntia kuivatettua broileria. 100g pussi.

Sinä joka rakastat beef jerkyä - tee itte, säästät!

Aamupuuroja, 14+6 pussia. Aamuille ja satunnaisille välipaloille.
Lämminkuppeja 14 pussia, niin ikään. 21 patukkaa eloveenaa pitää miehen tiellä kun leipä jo pilaantuu.
 


Hampunsiemenet ovat uusi tuttavuus jotka nopeasti testattuani kelpuutin osaksi reissuruokailua.
Lisäksi auringonkukansiemeniä valmispaahtoisina. Näillä korvataan pähkinät energiapitoisuutensa puolesta.

Koska aina on hyvä ottaa kuva puukosta - Rosellin sai hyvin kiinni rinkan vyötäröremmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti